هوانم هوانم
إيروتيكا

آخر الإضافات

إيروتيكا
random
جاري التحميل ...
random

طريقة عمل فتّة الكوارع المصرية بالصور

فتّة الكوارع المصرية


المقادير: 
٢ كوارع بقري
٢ كوب ارز مصرى
١ كوب شعيريه
٢ م-ك سمن بلدى 
١ كيلو طماطم 
٢ م-ص حمص حب
٢ م-ك زيت 
٤ فصوص ثوم 
١ م-ص كمون مطحون
٥ مكعبات مرقه ماجى 
٢ ثمره ليمون 
خبز ابيض حسب عدد الاسرة 
١ م-ص ملح 
١ م-ص بهارات 
١ م-ص فلفل اسود



الطريقة: 
طريقه عمل فتة الكوارع علي الطريقة المصرية
يتم غسل الكوارع جيدا و توضع فى قدر مليء بالماء
و يوضع القدر علي النار لمده ٤ او ٥ ساعات الى ان تنضج الكوارع
بعد نضج الكوارع تضاف ٤ مكعبات ماجى و فلفل اسود و يترك القدر على نار متوشطه الحراره لمده ٨ دقائق
تجهز المقلاه و يوضع بها السمن حتي يتم تحمير الشعيريه بها و من ثم يضاف الارز و الملح الي الشعيريه
و من ثم يضاف الماء بحيث يعلو الارز قليلا و يترك علي النار حتي النضج
يتم فرم الثوم في المفرمه و يضاف اليه الكمون و الملح
و يجهز قدر للطبخ اخر و يوضع به قليل من الزيت ثم يضاف اليه خليط الثوم و الكمون
ثم تضاف الطماطم و الفلفل الاسود و البهارات و كوب الماء و مكعب ماجي و تترك علي النار حتي ينضج الخليط
و من ثم توضع الكوارع في الصلصه و تترك لمده ٥ دقائق
ثم يقطع الخبز الي قطع صغيره و يضاف اليه قليل من مرق الكوارع حتي يتشرب المرقه
و يضاف الارز المجهز الي الخبز و من ثم تضاف الصلصه و الكوارع
و تقدم فتة الكوارع علي الطريقه المصرية
و بالهناء و الشفاء

التعليقات



جميع الحقوق محفوظة

هوانم

2016